Chorus Reginae

Hedvig Eleonora Chorus Reginae (uttalas med e på slutet) är en blandad kör med 35–40 korister i olika åldrar och är knuten till Hedvig Eleonora församling. Vi är en kör med mycket glädje och höga ambitioner att åstadkomma fina klanger och lyssnarupplevelser som berör. Genom vår mycket kvalificerade körledare Ulrika Mjörndal satsar vi på att ständigt utveckla sångteknik, röster och kördynamik.

Chorus Reginae sjunger en hel del sakrala verk och sånger från de flesta epoker samt även profana verk. Ofta tillsammans med hela orkestrar eller mindre ensembler av duktiga musiker och solister. Vår repertoar växer varje år och spänner över allt från stora klassiska verk och guldkorn till säsongsbetonade sånger, inklusive sånger som hör kyrkoåret till. Vi ger konserter ungefär 6-7 gånger per år och medverkar även vid vissa högmässor i Hedvig Eleonora Kyrka. Vartannat år genomför vi uppskattade körresor till andra länder och ger där konserter. 

Chorus Reginae startade 1999 och hette tidigare Hedvig Eleonora Kyrkokör. Vi har en trivsam stämning i kören. Många har varit med länge och nya medlemmar kommer snabbt in i gemenskapen. Idag har vi en bra balans mellan de olika stämmorna. Tempot under repetitionerna är ganska högt. För att vara med i vår kör behöver man ha körvana och hygglig notläsningsförmånga.

Är du intresserad av att sjunga med oss, eller vill du anlita kören för konserter alternativt diskutera andra samarbeten och musikprojekt är du välkommen att kontakta vår körledare Ulrika Mjörndal via vårt kontaktformulär.