Hedvig Eleonora Chorus Reginae

Ulrika Mjörndal leder och utvecklar kören

Hedvig Eleonora Chorus Reginae leds och utvecklas av Ulrika Mjörndal, som är anställd som körledare och organist i Hedvig Eleonora församling. Ulrika är utbildad operasångerska från Operahögskolan i Stockholm och har ytterligare två högskoleexamina inom musik från Kungliga Musikhögskolan: musiker/sång samt organist. Hon har under flera år varit verksam som operasångerska, haft framträdande roller i ett flertal kända operor och uppsättningar samt är flerfaldigt stipendiebelönad. Ulrika är flitigt anlitad som solist och framträder inte minst i många arrangemang i Hedvig Eleonora kyrka.

Allt det här är förstås en stor tillgång och utvecklingsmöjlighet för oss korister i Chorus Reginae. Ulrika har höjt körens musikaliska ambition och förmåga ytterligare sedan hon blev vår körledare år 2012. Inte minst när det gäller sångteknik och uttryck, som är något av hennes specialitet och som finns ständigt närvarande under våra repetitioner.

Så här säger Ulrika själv:

”Mitt mål är inte att bara göra de svåraste verken, utan främst att åstadkomma de vackraste fraserna med kören genom att förädla rösterna. Det handlar mycket om att få fram en bra körklang genom att varje sångare tar fram kärnan i sin röst. Då får man också med sig annat viktigt som exempelvis intonation. Ett mål jag har med kören är att möjliggöra fantastiska lyssnarupplevelser – att sången och musiken ska nå publiken på djupet och ge kontakt med känslor.”